Pire od graha s kiselim vrhnjem
Ovaj pire sam slučajno otkrila kad mi se tri puta za redom dogodilo to da sam predugo kuhala grah pa je postao premekan i raspucan. Odlucila sam ga ovaj put ne baciti već iskoristiti za pire.
Sastojci:
- 50 dag graha
- polovica manjeg celera
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- papar, sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od graha
- Sastojci: peršinov list / papar / kiselo vrhnje / jaja / grah / celer
pa da! to volim! praktični recepti za nas manje uspješne (ili zaboravljive) u kuhinji!!! Nije mi se jednom dogodilo da zaboravim na grah koji mi se kuha i na kraju sve zavrsi u smecu jer se tako raskuha da se ne moze ni prepoznati :(