60-75 dkg mesa
2 dkg brašna
15-20 dkg luka
voda
4-8 dkg masti
sol, paprika, papar
Priprema:
Meso se opere i izreže na odreske, koji se tuku, sole i papre. Na masti se poprži na tanke šnite izrezani luk, koji se stavi na vruću mast i prži dok ne postane svijetložut. Na luk se doda malo crvene paprike. Zatim se umoče s jedne strane u brašno i ta strana stavi u mast. Kad je svaki odrezak na toj strani zapečen, okrene se i stavlja jedan na drugi dok svi ne budu prepečeni na pobrašnjenoj strani. Čim je prvi odrezak zapečen i okrenut, stavi se gore pirjani luk da ne izgori dok se drugi odresci tako ne ispeku. Kad su svi prepečeni, razdijeli se luk i odresci razmjeste te pirjaju prekriveni najprije u svome soku, a onda se dolijevaju pomalo toplom vodom i pirjaju dok meso ne bude mekano.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci:
- 60-75 dkg mesa
- 2 dkg brašna
- 15-20 dkg luka
- voda
- 4-8 dkg masti
- sol, paprika, papar
Priprema:
Meso se opere i izreže na odreske, koji se tuku, sole i papre. Na masti se poprži na tanke šnite izrezani luk, koji se stavi na vruću mast i prži dok ne postane svijetložut. Na luk se doda malo crvene paprike. Zatim se umoče s jedne strane u brašno i ta strana stavi u mast. Kad je svaki odrezak na toj strani zapečen, okrene se i stavlja jedan na drugi dok svi ne budu prepečeni na pobrašnjenoj strani. Čim je prvi odrezak zapečen i okrenut, stavi se gore pirjani luk da ne izgori dok se drugi odresci tako ne ispeku. Kad su svi prepečeni, razdijeli se luk i odresci razmjeste te pirjaju prekriveni najprije u svome soku, a onda se dolijevaju pomalo toplom vodom i pirjaju dok meso ne bude mekano.