Pirjano meso

recepti_bez_slike
60-75 dkg mesa  2 dkg brašna  15-20 dkg luka  voda  4-8 dkg masti  sol, paprika, papar Priprema: Meso se opere i izreže na odreske, koji se tuku, sole i papre. Na masti se poprži na tanke šnite izrezani luk, koji se stavi na vruću mast i prži dok ne postane svijetložut. Na luk se doda malo crvene paprike. Zatim se umoče s jedne strane u brašno i ta strana stavi u mast. Kad je svaki odrezak na toj strani zapečen, okrene se i stavlja jedan na drugi dok svi ne budu prepečeni na pobrašnjenoj strani. Čim je prvi odrezak zapečen i okrenut, stavi se gore pirjani luk da ne izgori dok se drugi odresci tako ne ispeku. Kad su svi prepečeni, razdijeli se luk i odresci razmjeste te pirjaju prekriveni najprije u svome soku, a onda se dolijevaju pomalo toplom vodom i pirjaju dok meso ne bude mekano. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci:

  • 60-75 dkg mesa 
  • 2 dkg brašna 
  • 15-20 dkg luka 
  • voda 
  • 4-8 dkg masti 
  • sol, paprika, papar

Priprema:

Meso se opere i izreže na odreske, koji se tuku, sole i papre. Na masti se poprži na tanke šnite izrezani luk, koji se stavi na vruću mast i prži dok ne postane svijetložut. Na luk se doda malo crvene paprike. Zatim se umoče s jedne strane u brašno i ta strana stavi u mast. Kad je svaki odrezak na toj strani zapečen, okrene se i stavlja jedan na drugi dok svi ne budu prepečeni na pobrašnjenoj strani. Čim je prvi odrezak zapečen i okrenut, stavi se gore pirjani luk da ne izgori dok se drugi odresci tako ne ispeku. Kad su svi prepečeni, razdijeli se luk i odresci razmjeste te pirjaju prekriveni najprije u svome soku, a onda se dolijevaju pomalo toplom vodom i pirjaju dok meso ne bude mekano.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)