Pišinger-štapići
Evo jednog recepta koji je moja mama kad smo bili mali rado i često spremala. Morala sam dva, tri puta prvo sve pročitati kad sam ga prvi put pravila, a onda sam ponosno pozvala mamu na kavu i ručak
Sastojci:
Krema:
- 5 žlica mlijeka
- 15 dag šećera
- 10 dag čokolade
- 4 žumanjka
- 15 dag maslaca
- 1 omot oblatna
- 10 dag marmelade od marelica
- čokoladna glazura
priprema:
Mlijeko, šećer, 2 žumanjka i razrezanu čokoladu stavite u prikladnu posudu, kratko prokuhajte miješajući u vodenoj kupelji dok ne dobijete gušću smjesu, te stavite hladiti. U međuvremenu izmiješajte pjenasto maslac, dodajte preostala 2 žumanjka i ohlađenu gornju smjesu. Sve kratko promiješajte da dobijete jednoličnu kremu. Oblatnu namažite tanko marmeladom, a zatim kremom i tako redom 4 oblatne, pa slažite jednu na drugu. Premazane oblatne stavite između dvije daske i drugi dan režite štapiće. Po želji ih prelijte čokoladnom glazurom.