Pohani vrganji sa sirom i vrhnjem
Za ljubitelje pohanih jela i gljiva!
Sastojci:
- 40 dag vrganja srednje veličine
- 2 jaja
- 10 dag naribanog sira trapista
- 3 žlice brašna
- 3 žlice mrvica
- 2 dl slatkog vrhnja
- ulje, papar, sol
Priprema:
Vrganje očistite, operite i narežite po duljini na deblje odreske. Posolite ih i popaprite, uvaljajte u brašno, razmućena jaja i mrvice, pa ih pržite na vrelom ulju s jedne i druge strane da lijepo porumene. Pohane vrganje složite na pladanj, prelijte zagrijanim slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: vrganji / ulje / sol / slatko vrhnje / sir trapist / krušne mrvice / jaja / brašno
zvuči zanimljivo, mada je meni favorit - vrganji varivo i vrganji s jajima