Pokupska bučnica
Sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- 75 dag naribane buče
- 15 dag šećera
- 20 dag mljevenih rogača
- 2 jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- ulje
- šećer za posipanje
Priprema:
Izmiješajte u povezanu smjesu naribane buče, kiselo vrhnje, žumanca, mljevene rogače i snijeg od bjelanaca. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude njime prekriveno, pospite šećerom, poprskajte uljem, savijte i stavite u namašćeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite Uljem i tako pripremljeno stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta pošećerite i narežite na komade po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): savijače / bučnica
- Sastojci: bundeva / jaja / kiselo vrhnje / rogač / šećer / tijesto za savijače / ulje