Polpete od muzgavaca
Sastojci:
- 1,5 kg muzgavaca
- 2 jaja
- 1 slana srdela
- 5 dag luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1/2 žličice nasjeckane majčine dušice
- 2 žlice krušnih mrvica
- 4 žlice oštrog brašna
- sol
- 2 dl ulja
Piprema:
Operite i očisite muzgavce i kuhajte ih u vreloj vodi oko 60 minuta. Dobro ih ocijedite, ohladite i narežite na sitne komadiće.
Zatim ih pomiješajte s razmućenim jajima, sitno nasjeckanim lukom poprženim na malo ulja, očišćenom i zgnječenom slanom srdelom, sitno nasjeckanim češnjakom, majčinom dušicom i peršinom Po želji malo posolite i dodajte 2 žlice suhih krušnih mrvica tako da dobijete čvrstu smjesu. Oblikujte dobivenu smjesu u male okruglice koje lagano stisnete između dlanova, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrućem ulju s obje strane 5-7 minuta.
- Vaše oznake (tagovi): muzgavci