Popečci od riže i sira
Od prijateljice mama često radi ove popečke i tamo sam ih prvi put isprobala. Sad su čest gost i na mojem meniju.
Sastojci:
- 20 dag riže
- 25 dag svježeg kravljeg sira
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 1 jaje
- 2 žlice krušnih mrvica
- malo brašna
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, sol
Priprema:
Rižu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, zatim je ocijedite i ohladite. U dubljoj zdjeli izmiješajte dobro ocijeđeni svježi sir, rižu, parmezan, jaje, mrvice i nasjeckani peršinov list, posolite i pospite vegetom. Od ove smjese pobrašnjenim dlanovima oblikujte popečke pa ih pržite u dosta vrućeg ulja s jedne i druge strane. Pržene popečke poslužite s umakom od rajčice ili s varivom od povrća.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): popečci
- Sastojci: ulje / svježi sir / sol / riža / rajčice / peršinov list / parmezan / mrvice / jaje