Prelivena pita s rogačima
Sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- 25 dag mljevenih rogača
- 10 dag grožđica
- ulje
Preljev
- 20 dag šećera
- 1 vanilin-šećer
- 1 limun
Priprema:
Lim nauljite i na dno stavite dvije kore izrezane prema veličini lima, pa svaku poprskajte mlakom vodom i uljem. Pospite mljevenim rogačima i grožđicama. Dalje nastavite sa slaganjem kora, svaku poprskajte mlakom vodom i uljem, pospite mljevenim rogačima i grožđicama sve dok ne utrošite i tijesto i nadjev. Zadnje dvije kore trebaju biti bez nadjeva i samo poprskane mlakom vodom i uljem. Tada pitu narežite oštrim nožem na četvrtaste komade, ali ne do kraja. Prelijte uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu pitu, nakon što ste je izvadili iz pećnice, prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera, vanilin-šećera, limunova soka i 2 dl vode, a zatim vratite u pećnicu koju ste prethodno isključili. Ostavite je da stoji tako 20 minuta. Tada pitu narežite do kraja po već ranije napravljenim rezovima. Poslužite posve hladnu
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): savijača
- Sastojci: vanilin šećer / ulje / tijesto za savijače / šećer / rogač / limun / grožđice