Punč-torta
Sastojci:
- Biskvit od 8 jaja
Nadjev:
- 20 dag šećera
- 1 limun
- 1 naranča
- 1 dl ruma
- 2 dl indijskog ili kineskog čaja
- 6 dag čokolade
- 5 žlica sirupa od malina
- bijela glazura
Priprema:
Pripremite smjesu za lagani biskvit i razdijelite u 2 dijela. U obliku za tortu ispecite biskvit svaki posebno. Jedan pečeni i ohlađeni biskvit razrežite kroz sredinu, a drugi na male kockice koje razdijelite u tri kupa. Punč skuhajte tako da 2 dl jakog čaja zašećerite, dodajte rum, sok i koru od limuna i naranče, te ga razdijelite na tri dijela i ohladite. Jedan dio ostavite u boji punča, drugom dijelu dodajte omekšanu čokoladu, a trećem malinov sirup. Zatim svaki dio biskvitnih kocki namoči te s različitim punčem. S namočenim kockicama biskvita nadijevajte tortu slažući naizmjence sve tri boje biskvita, te prekrijte drugom polovicom biskvita. Tortu lagano pritisnite i prelijte glazurom kojoj ste dodali 2 žlice malinovog sirupa.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / punč torta / torte i slastice
- Sastojci: sirup od malina / šećer / rum / naranče / limun / jaja / indijski čaj / čokolada / bijela glazura