Punjena teleća prsa
Uz teleća prsa napravite pečene krumpire, dodajte neku salaticu i nedjeljni ručak je tu. Ostavite svakako malo da odstoji prije rezanja mesa.
Sastojci:
- 1 kg telećih prsa
- 5 dkg masti
- sol
- 2 dkg maslaca
Nadjev:
- 4 dkg masti
- zeleni peršin
- 2 žemlje
- sol
- papar
- 1 jaje
- mrvice
- mlijeko
Priprema:
Teleća se prsa operu. Meso odijeli od kosti i napravi udubina u koju se stavi nadjev, sašije se i meso posoli. Ovako priređeno meso stavi se na lim za pečenje i u pećnicu. Polije se vrućom masti i peče uz polijevanje. Kad je skoro pečeno, namaže se maslacem i pusti da porumeni, a u sok se doda malo vode i zakuha.
Nadjev: mast se dobro miješa, doda jaje i sitno nasjeckani peršin, na kocke izrezane žemlje, sol, papar, mrvice i malo mlijeka ili vode.