Punjeni jastučići

recepti_bez_slike
1 1/4 l govedske juhe  15 dag brašna  1 jaje voda sol  nadjev:  3 dag masti  20 dag mesa  2 dag luka  1 jaje  zeleni peršin  sol papar priprema: Napravi se tijesto za rezance od brašna, jaja i vode, razvalja se i izreže u pravokutnike. Na sredinu pravokutnika stavi se nadjev, rubovi se namažu jajetom, tijesto se preklopi i rubovi zalijepe. Tijesto se izrezuje kotačićem. Nadjev: na masti se isprži luk i zeleni peršin, doda nasjeckano meso, sol, papar i jaje. Jastučići se kuhaju 15 minuta u juhi ili slanoj vodi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+590)

Sastojci:

  • 1 1/4 l govedske juhe 
  • 15 dag brašna 
  • 1 jaje
  • voda sol 

nadjev: 

  • 3 dag masti 
  • 20 dag mesa 
  • 2 dag luka 
  • 1 jaje 
  • zeleni peršin 
  • sol
  • papar

priprema:

Napravi se tijesto za rezance od brašna, jaja i vode, razvalja se i izreže u pravokutnike. Na sredinu pravokutnika stavi se nadjev, rubovi se namažu jajetom, tijesto se preklopi i rubovi zalijepe. Tijesto se izrezuje kotačićem. Nadjev: na masti se isprži luk i zeleni peršin, doda nasjeckano meso, sol, papar i jaje. Jastučići se kuhaju 15 minuta u juhi ili slanoj vodi.

Prosjek: 4 (+590)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)