Rezanci s jajima i lukom

Autor: Kod mane   (palac x 5573) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag širokih rezanaca 5 jaja 3 glavice luka 10 dag naribanog sira trapista mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol postupak pripreme: Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje, Odmah ih prelijte umućenim posoljenim i popaprenim jajima izmiješanim s naribanim trapistom, posebno poprženim lukom s mljevenom paprikom, dodajte još malo zagrijanog ulja i na vatri miješajte da se jaja ispeku. Poslužite uz salatu od cikle, prelivenu kiselim vrhnjem i posutu naribanim hrenom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Ravioli sa sirom najbolji recept Rezanci s marmeladom i orasima ›
Odlično! Hvala Marija na ovom receptu, inače sam znala slično praviti ali samo s lukom, no sir je baš poboljšao i okus i miris... Svima koji žele probati, za čas je i gotovo. Ako nemate više ideje što za večeru, ovo je odlična ideja. Nakon rezanca s jajima i lukom prija i koja čašica..

Sastojci:

  • 40 dag širokih rezanaca
  • 5 jaja
  • 3 glavice luka
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje, Odmah ih prelijte umućenim posoljenim i popaprenim jajima izmiješanim s naribanim trapistom, posebno poprženim lukom s mljevenom paprikom, dodajte još malo zagrijanog ulja i na vatri miješajte da se jaja ispeku. Poslužite uz salatu od cikle, prelivenu kiselim vrhnjem i posutu naribanim hrenom.

 

 

Prosjek: 4.5 (+2)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Sastojci: jaja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)