Rezanci s jajima i lukom
Odlično! Hvala Marija na ovom receptu, inače sam znala slično praviti ali samo s lukom, no sir je baš poboljšao i okus i miris... Svima koji žele probati, za čas je i gotovo. Ako nemate više ideje što za večeru, ovo je odlična ideja. Nakon rezanca s jajima i lukom prija i koja čašica..
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 5 jaja
- 3 glavice luka
- 10 dag naribanog sira trapista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
postupak pripreme:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje, Odmah ih prelijte umućenim posoljenim i popaprenim jajima izmiješanim s naribanim trapistom, posebno poprženim lukom s mljevenom paprikom, dodajte još malo zagrijanog ulja i na vatri miješajte da se jaja ispeku. Poslužite uz salatu od cikle, prelivenu kiselim vrhnjem i posutu naribanim hrenom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: jaja