Rezanci s makom i medom
Ovako pripravljene rezance s makom i medom možete poslužiti i hladne, uz dodatak tučenog slatkog vrhnja. Na isti način kao i rezance s makom možete pripraviti i rezance od mljevenog rogača. Dakle, puno ideja, a kako ćete napraviti ovisi o vašem ukusu i željama.
Sastojci:
- 40 dag širokih valovitih rezanaca
- 20 dag mljevenog maka
- 4 žlice grožđica
- 4 žlice meda
- ulje, sol
Priprema:
Rezance skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijana ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje. Rasporedite ih odmah u tanjure, prelij te zagrijanim medom, pospite mljevenim makom i grožđicama i poslužite još tople.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od tjestenine
- Sastojci: ulje / tjestenina rezanci / med / mak / grožđice