Rolada od pršuta s parfeom od lososa i smokava

Autor: dada27   (palac x 10612) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
10dag pršuta 20dag svježeg lososa 5dag maslaca 1dag želatine 10dag suhih smokava 1dcl crnog vina 2 jušne žl. aceto balzamica malo slatkog vrhnja malo limunovog soka, malo konjaka začini PRIGOTOVLJAVANJE: Smokve marinirati 2-3h u vinu i acetu,ocjediti očistiti od peteljki te samljeti. Napraviti valjušak zamotati u namašćenu foliju i staviti u zamrzivač. Posebno napraviti parfe od lososa(lisos očistiti od kožice i drače,narezati na komade i staviti kuhati s korjenastim povrćem. Kad se ohladi smiksati blenderom. u to dodati malo maslaca,lim.sok,slatko vrhnje,želatinu, konjak i začine. Sve to skupa smiksati.) i ohladiti. Na list alu folije koju smo prethodno nauljli složimo fete pršuta tako da se 1/3 preklapaju, Premazati parfe kremom i razmazati ravnomjerno. Prid samo dno staviti svitak od smokava i sve to skupa zarolati. Zamotati folijom kao bombon i rubove pritisnuti tako da svitak bude ravnomjerne debljine. Staviti u zamrzivač da se stegne. Narezati na cca 1cm debljine i svaki premazati otopljenom želatinom da dobije ljepši sjaj. Poslužiti kao hladno predjelo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+575)
Ovaj recept sam prvi put radila u školi za kuhar specijalist u Splitu. Sam spoj ribe i mesa stapaju se u jedan perfektan okus.
Recepti - Rolada od pršuta

SASTOJCI:

  • 10dag pršuta
  • 20dag svježeg lososa
  • 5dag maslaca
  • 1dag želatine
  • 10dag suhih smokava
  • 1dcl crnog vina
  • 2 jušne žl. aceto balzamica
  • malo slatkog vrhnja
  • malo limunovog soka, malo konjaka
  • začini

PRIGOTOVLJAVANJE:

Smokve marinirati 2-3h u vinu i acetu,ocjediti očistiti od peteljki te samljeti. Napraviti valjušak zamotati u namašćenu foliju i staviti u zamrzivač. Posebno napraviti parfe od lososa(lisos očistiti od kožice i drače,narezati na komade i staviti kuhati s korjenastim povrćem. Kad se ohladi smiksati blenderom. u to dodati malo maslaca,lim.sok,slatko vrhnje,želatinu, konjak i začine. Sve to skupa smiksati.) i ohladiti.

Na list alu folije koju smo prethodno nauljli složimo fete pršuta tako da se 1/3 preklapaju, Premazati parfe kremom i razmazati ravnomjerno. Prid samo dno staviti svitak od smokava i sve to skupa zarolati. Zamotati folijom kao bombon i rubove pritisnuti tako da svitak bude ravnomjerne debljine. Staviti u zamrzivač da se stegne. Narezati na cca 1cm debljine i svaki premazati otopljenom želatinom da dobije ljepši sjaj. Poslužiti kao hladno predjelo.

Prosjek: 4 (+575)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Willie's

Koliko i kakvo korijenasto povrče, ovo izgleda dobro.