Rolada od pršuta s parfeom od lososa i smokava
SASTOJCI:
- 10dag pršuta
- 20dag svježeg lososa
- 5dag maslaca
- 1dag želatine
- 10dag suhih smokava
- 1dcl crnog vina
- 2 jušne žl. aceto balzamica
- malo slatkog vrhnja
- malo limunovog soka, malo konjaka
- začini
PRIGOTOVLJAVANJE:
Smokve marinirati 2-3h u vinu i acetu,ocjediti očistiti od peteljki te samljeti. Napraviti valjušak zamotati u namašćenu foliju i staviti u zamrzivač. Posebno napraviti parfe od lososa(lisos očistiti od kožice i drače,narezati na komade i staviti kuhati s korjenastim povrćem. Kad se ohladi smiksati blenderom. u to dodati malo maslaca,lim.sok,slatko vrhnje,želatinu, konjak i začine. Sve to skupa smiksati.) i ohladiti.
Na list alu folije koju smo prethodno nauljli složimo fete pršuta tako da se 1/3 preklapaju, Premazati parfe kremom i razmazati ravnomjerno. Prid samo dno staviti svitak od smokava i sve to skupa zarolati. Zamotati folijom kao bombon i rubove pritisnuti tako da svitak bude ravnomjerne debljine. Staviti u zamrzivač da se stegne. Narezati na cca 1cm debljine i svaki premazati otopljenom želatinom da dobije ljepši sjaj. Poslužiti kao hladno predjelo.
- Sastojci: konjak / smokve / losos / želatina / crno vino / pršut / slatko vrhnje / aceto balsamico
Koliko i kakvo korijenasto povrče, ovo izgleda dobro.