Salata od rotkve s vrhnjem
Ovo je omiljena salata mog tate. Čula sam da u nekim našim krajevima salatu od rotkve preliju bučinim uljem. Takva je salata mnogo ukusnija.No, moj tata ne voli previše bučino ulje pa ga ne koristimo. Ponekad u ovu salatu umiješam jednu naribanu kiselu jabuku.
Sastojci:
- 2 osrednje rotkve (povrtnice)
- 1 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje, ocat
- šećer, sol
Priprema:
Rotkve ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Ostavite je na hladnom mjestu da odstoji nekoliko sati. Zatim naribanu rotkvu istisnite i stavite u zdjelu za salatu. Posebno kiselom vrhnju dodajte nasjeckani peršinov list, ulje, žlicu octa i žličicu šećera, posolite i izmiješajte. Ovom mješavinom prelijte naribanu rotkvu i sve zajedno izmiješajte.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): salate
- Sastojci: ulje / sol / šećer / rotkva / peršinov list / ocat / kiselo vrhnje