Slana pita od poriluka

recepti_bez_slike
1 omot smrznutog lisnatog tijesta 50 dag poriluka 45 dag svježeg kravljeg sira 3 jaja sol, papar, 1 žlica Vegete 2 žlice mrvica 3 češnja češnjaka, bosiljak Priprema: Poriluk narežite na kolute, operite i skuhajte u malo slane vode. Zatim ga ocijedite i ohladite. Svježi kravlji sir zgnječite, dodajte jaja i mrvice, vegetu, papar, nasjeckani češnjak, bosiljak i pripremljeni poriluk. Po želji dosolite i sve promješajte. Odmrznuto tijesto razvaljajte u veličini tepsije, tepsiju malo namastite i obložite tijestom. Stavite nadjev, prekrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i pecite na 225 C oko 40 mjn.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1 omot smrznutog lisnatog tijesta
  • 50 dag poriluka
  • 45 dag svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • sol, papar, 1 žlica Vegete
  • 2 žlice mrvica
  • 3 češnja češnjaka, bosiljak

Priprema:

Poriluk narežite na kolute, operite i skuhajte u malo slane vode. Zatim ga ocijedite i ohladite.
Svježi kravlji sir zgnječite, dodajte jaja i mrvice, vegetu, papar, nasjeckani češnjak, bosiljak i pripremljeni poriluk.
Po želji dosolite i sve promješajte. Odmrznuto tijesto razvaljajte u veličini tepsije, tepsiju malo namastite i obložite tijestom.
Stavite nadjev, prekrijte drugim dijelom tijesta, nabodite vilicom i pecite na 225 C oko 40 mjn.

 

 

No votes yet
  • Vaše oznake (tagovi): pita
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)