Slatki popečci od krupice
Evo jela koje može biti doručak, večera, užina, desert ili čak i glavno jelo. Jednostavno, a ukusno.
Sastojci:
- 8 dl mlijeka
- 14 žlica krupice
- 8 dag grožđica
- 2 jaja
- 1 limun
- 6 žlica brašna ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U kipuće zaslađeno mlijeko zakuhajte krupicu, a zatim je skinite s vatre i ohladite. Tada dodajte jaje, žumance, grožđice i limunov sok i dobro izmiješajte. Dasku za miješenje kolača pospite brašnom, pa na njoj razvaljajte smjesu na debljinu od 1,5 cm i okruglim oblikom za kolače vadite male popečke, svaki pospite brašnom, zamočite u stučena bjelance, ponovno u brašno i pržite kratko vrijeme sa svake strane u dosta vrućeg Ulja. Pržene poslažite na zagrijani pladanj, pospite šećerom u prahu i poslužite. Odlični su topli i hladni.