Složenac od modrih patlidžana i mesa
Sastojci:
- 1 kg modrih patlidžana
- 75 dag mljevenog miješanog mesa
- 2 glavice luka
- 1 paprika babura
- 3 rajčice
- 5 jaja
- 5 žlica brašna
- 3 dl kiselog vrhnja
- 1 grančica peršinovog lista
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, papar, sol
Priprema:
Patlidžane ogulite, operite, narežite ih po duljini na tanke odreske, stavite ih u dublju zdjelu, posolite i neka odleže 1 sat. Tada narezani patlidžan ocijedite, uvaljajte u brašno i razmućena dva jaja i na vrućem ulju pržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu papariku, oguljene i narezane rajčice i zajedno malo popržite, pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite i pirjajte da meso potpuno omekša, pa dodajte mljevenu papriku. Ohladite i umiješajte jedno jaje. Zatim u prikladnu nauljenu posudu poslažite u slojevima pržene patlidžane i mljeveno meso a preko mesa prelijte mješavinu kiselog vrhnja i dva razmućena jaja. Posljednji sloj trebaju biti prženi patlidžani preliveni kiselim vrhnjem i jajima. Prelijte uljem i stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite 15 minuta.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): složenac
- Sastojci: voda / ulje / sol / rajčice / patlidžan / paprika / mljeveno meso / luk / kiselo vrhnje / jaja / crvena paprika / brašno