Složenac od tikvica sa sirom

recepti_bez_slike
1 kg tikvica 35 dag svježeg kravljeg sira 10 dag naribanog sira trapista 2 dl kiselog vrhnja 2 jaja 2 žlice pšenične krupice 2 grančice peršinova lista Maslac sol Postupak pripreme Tikvice ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Zatim ih pomiješajte sa zgnječenim sirom, polovicom naribanog trapista, kiselim vrhnjem, jajima i krupicom. Posolite, dodajte nasjeckani peršinov list i sve zajedno izmiješajte u smjesu. U prikladnu posudu namazanu maslacem istresite ovu smjesu, odozgo poslažite listiće maslaca, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite cca 20 minuta. Potkraj pečenja složenac pospite drugom polovicom naribanog trapista. Složenac poslužite uz rijetki umak od rajčice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.8 (+5)
Godišnje doba u znaku tikvica je ljeto, no neke vrste dozrijevaju i u jesen. Ima ih različitih vrsta: svijetlih i tamnozelenih, okruglih, uskih i izduženih. Ovi lijepi, sočni i nježni plodovi koriste se samo dok su mladi. Čak ih ne treba ni guliti, a ni čistiti od sjemenki, već samo oprati, narezati ili izdupsti i nadjenuti, da bi se pripravila vrlo raznovrsna i ukusna jela, prilozi i salate.

Sastojci

  • 1 kg tikvica
  • 35 dag svježeg kravljeg sira
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 2 žlice pšenične krupice
  • 2 grančice peršinova lista
  • Maslac
  • sol

Postupak pripreme

Tikvice ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Zatim ih pomiješajte sa zgnječenim sirom, polovicom naribanog trapista, kiselim vrhnjem, jajima i krupicom. Posolite, dodajte nasjeckani peršinov list i sve zajedno izmiješajte u smjesu. U prikladnu posudu namazanu maslacem istresite ovu smjesu, odozgo poslažite listiće maslaca, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite cca 20 minuta. Potkraj pečenja složenac pospite drugom polovicom naribanog trapista. Složenac poslužite uz rijetki umak od rajčice.

Prosjek: 2.8 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)