Srijemska kolinjska juha

Autor: Asja   (palac x 28469) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag svinjske jetre 1 svinjski bubreg 25 dag svinjskih rebara 25 dag svinjskih pluća 1 svinjsko uho 20 dag svinjskih kožica 1 peršinov korijen 1 mrkva 1 dl kiselog vrhnja 1 jaje 4 dl domaćeg soka od rajčice papar sol Priprema: Iznutrice i meso dobro operite i narežite na manje komade. Zatim sve stavite u prikladnu posudu, ulijte vodu, posolite, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu i peršin. Na srednjoj vatri kuhajte dok sve potpuno ne omekša. Tada dodajte sok od rajčice, pa kada sve zakipi, skinite s vatre. U tanjuru umutite zajedno jaje i kiselo vrhnje, dodajte papar i nekoliko žlica juhe, pa kada i to umutite, sve ulijte u juhu, lagano izmiješajte i juhu odmah poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+240)

Sastojci:

  • 25 dag svinjske jetre
  • 1 svinjski bubreg
  • 25 dag svinjskih rebara
  • 25 dag svinjskih pluća
  • 1 svinjsko uho
  • 20 dag svinjskih kožica
  • 1 peršinov korijen
  • 1 mrkva
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 4 dl domaćeg soka od rajčice
  • papar
  • sol

Priprema:

Iznutrice i meso dobro operite i narežite na manje komade. Zatim sve stavite u prikladnu posudu, ulijte vodu, posolite, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu i peršin. Na srednjoj vatri kuhajte dok sve potpuno ne omekša. Tada dodajte sok od rajčice, pa kada sve zakipi, skinite s vatre. U tanjuru umutite zajedno jaje i kiselo vrhnje, dodajte papar i nekoliko žlica juhe, pa kada i to umutite, sve ulijte u juhu, lagano izmiješajte i juhu odmah poslužite.

 

Prosjek: 4 (+240)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)