Srijemska kolinjska juha
Sastojci:
- 25 dag svinjske jetre
- 1 svinjski bubreg
- 25 dag svinjskih rebara
- 25 dag svinjskih pluća
- 1 svinjsko uho
- 20 dag svinjskih kožica
- 1 peršinov korijen
- 1 mrkva
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 4 dl domaćeg soka od rajčice
- papar
- sol
Priprema:
Iznutrice i meso dobro operite i narežite na manje komade. Zatim sve stavite u prikladnu posudu, ulijte vodu, posolite, dodajte očišćenu i naribanu mrkvu i peršin. Na srednjoj vatri kuhajte dok sve potpuno ne omekša. Tada dodajte sok od rajčice, pa kada sve zakipi, skinite s vatre. U tanjuru umutite zajedno jaje i kiselo vrhnje, dodajte papar i nekoliko žlica juhe, pa kada i to umutite, sve ulijte u juhu, lagano izmiješajte i juhu odmah poslužite.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): srijemska juha / mesno jelo
- Sastojci: svinjsko uho / svinjski bubreg / svinjska rebra / svinjska pluća / svinjska jetra / sol / rajčice / peršinov korijen / papar / mrkva / kožica / kiselo vrhnje / jaje