Srijemski paprikaš od svinjskih kožica
Sastojci:
- 45 dag svinjetine od plečke
- 25 dag junetine od plečke
- 5 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 30 dag krumpira
- 1,5 dl bijelog vina
- 4 žlice soka od rajčice
- 1 ljuti svježi feferon
- mljevena crvena paparika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Meso operite i narežite na kockice. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, a zatim narezano meso i zajedno malo popržite. Posolite, pa uz dolijevanje vode, pirjajte da meso upola omekša. Tada dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i vino, pospite mljevenom paprikom i popaprite, pa nastavite kuhati. U kuhani gulaš dodajte sok od rajčice i nasjeckani feferon, pa lagano prokuhajte. Gulaš poslužite uz salatu od kupusa pomiješanog s naribanom svježom mrkvom i posutom nasjeckanim vlascem.
Savjet: Rajčica je jedno od najcjenjenijih vrsti povrća.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srijemsko jelo / srijemski paprikaš / mesno jelo
- Sastojci: vino / ulje / svinjetina od plečke / sol / rajčica / papar / mljevena crvena paprika / luk / krumpir / junetina od plečke / feferon / češnjak
Pazljivo sam iscitao recept, no, nigde nisam video svinsje kozice. ima svega, ali kozica nema!
Potpuno ste u pravu, recept ostavljamo objavljen, ali uz napomenu da je potreban oprez pri pripremi. Molimo ako netko ima točan recept da nam ga ovdje dostavi
Uvazena gospodo,
Citajuci gore navedeni recept za "Slavonski paprikas od svinjskih kozica", zapaazio sam da svinskih kozica NEMA, pa je tako ovaj recept ostao u moru drugih slicnih recepata za paprikas(e) od raznih vrsta mesa. Ukokiko je pak moguce, pokusajte da "Paprikas od svinjskih kozica", uvrstite u listu recepata.
Srdacni pozdravi,
Ilija-Ika P. Drapsin