7 žumanjka
25 dkg šećera
cijelo jaje
5 dkg mrvica
8 dkg badema
8 dkg lješnjaka
7 bjelanjaka (snijeg)
Krema:
4 cijela jaja
14 dkg šećera
14 dkg čokolade
3 žlice vode
14 dkg maslaca
čokolada za glazuru
Postupak pripreme
Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne postane pjenasta, zatim se urmjesa žumanjak po žumanjak, pa kad je smjesa dobro izmiješana, dodaju se samljeveni bademi, lješnjaci, mrvice i snijeg. Smjesa se stavi u namazani i obloženi oblik za torte i peče u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Torta se prelije glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom.
Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi umiješa se u pjenasto izmiješani maslac.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+777)
Sastojci
- 7 žumanjka
- 25 dkg šećera
- cijelo jaje
- 5 dkg mrvica
- 8 dkg badema
- 8 dkg lješnjaka
- 7 bjelanjaka (snijeg)
Krema:
- 4 cijela jaja
- 14 dkg šećera
- 14 dkg čokolade
- 3 žlice vode
- 14 dkg maslaca
- čokolada za glazuru
Postupak pripreme
Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne postane pjenasta, zatim se urmjesa žumanjak po žumanjak, pa kad je smjesa dobro izmiješana, dodaju se samljeveni bademi, lješnjaci, mrvice i snijeg. Smjesa se stavi u namazani i obloženi oblik za torte i peče u dva lista. Kad su listovi pečeni i ohlađeni, sastave se kremom. Torta se prelije glazurom od čokolade ili kojom drugom fondant-glazurom.
Krema: jaja, šećer i otopljena čokolada tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi umiješa se u pjenasto izmiješani maslac.
Sofia nadam se da ces nas pocastiti s jos recepata iz svoje kuhinje.
Moram priznati da stvarno lijepo i iscrpno objasnis sve kako se radi tako da i pocetnik moze razumjeti sto treba i kako treba napraviti.
Svida mi se ovaj recept nisam ga jos stigao probati ali nadam se da cu ubrzo imati priliku pa javim komentare