30 dkg brašna
sol
mlaka voda
1 žlica ulja
6 dkg masti
4 dkg mrvica
Sastojci za nadjev:
3 dkg masti
2 žumanjka
1/4 kg sira
1/4 dl vrhnja
2 bjelanjka (snijeg)
Priprema:
Napravi se tijesto za savijaču, razvuče, nadjene do polovice i savije. Kuhačom se rade mali jastučići, koji se kuhaju 15 minuta u slanoj vodi. Kad se izvade, poliju se mašću i isprženim mrvicama.
Nadjev: mast se dobro miješa, zatim se dodaju žumanjci, smrvljeni sir, vrhnje i na kraju snijeg.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+2)
‹ Štrudla od zelja i oraha
najbolji recept
Štrukli od ZG sireka ›
Sastojci:
- 30 dkg brašna
- sol
- mlaka voda
- 1 žlica ulja
- 6 dkg masti
- 4 dkg mrvica
Sastojci za nadjev:
- 3 dkg masti
- 2 žumanjka
- 1/4 kg sira
- 1/4 dl vrhnja
- 2 bjelanjka (snijeg)
Priprema:
Napravi se tijesto za savijaču, razvuče, nadjene do polovice i savije. Kuhačom se rade mali jastučići, koji se kuhaju 15 minuta u slanoj vodi. Kad se izvade, poliju se mašću i isprženim mrvicama.
Nadjev: mast se dobro miješa, zatim se dodaju žumanjci, smrvljeni sir, vrhnje i na kraju snijeg.
mmmm jedva cekam da je probam