Šugo s kobasicama
Nimsa uzalud studirala ekonomiju u Puli, naučila u tim danima šugo s kobasicama i još svašta. Al moram priznati, super recept i super jelo
Sastojci:
- 25 dag kobasica za kuhanje
- 3 glavice luka
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1 žlica brašna
- 1 žlica bijelog vina
- 5 dag naribanog suhog ovčjeg sira
- prstohvat celerovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mu kobasice narezane na kolute i vino, pa zajedno kratko popržite. Zatim kobasice pospite brašnom i izmiješajte, dodajte razvodnjeni pire od rajčice, zalijte vodom da kobasice budu pokrivene, dodajte nasjeckani celerov list, posolite i na laganoj vatri pirjajte oko 10 minuta. Zgotovljeni šuga pospite naribanim sirom. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): šugo s kobasicama / istarsko jelo
- Sastojci: vino / ulje / sol / sir / rajčice / luk / kobasice / celerov list / brašno