Teleća koljenica
Sastojci:
- 1 kg teleće koljenice
- 1 dl ulja
- 50 dag krumpira
- 1/2 žličice ružmarina
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice bijelog papra
- 1 grančica ružmarina
- 1 glavica češnjaka
- lovorov list
Priprema:
Koljenicu operite, posušite i natrljajte mješavinom soli, mljevene paprike, nasjeckanog ružmarina i bijelog papra.
Zatim je premažite uljem i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Dodajte lovorov list i grančicu ružmarina i prekrijte poklopcem ili folijom. Pecite oko 60 minuta na 200C. Zatim meso okrenite, oko mesa složite oguljeni i posoljeni mladi krumpir i glavicu češnjaka u ljusci kojem ste odrezali vrh tako da se vide češnjevi. Pecite još 60 minuta, a 10 minuta prije kraja pečenja maknite poklopac, prelijte meso sokom od pečenja i okrenite krumpire.
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa