Teleća plućica

Autor: nena970   (palac x 13892) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3/4 kg plućica  5 dkg masti  20 dkg luka  crvena paprika  sol  1 dkg brašna voda  pasirana rajčica  1 dl kiselog vrhnja Priprema: Plućica i srce izrežu na rezance. U masti se isprži na kockice rezani luk, pa kad požuti, doda se malo crvene paprike i plučica. Meso se soli i pokriveno pirja u svome soku. Kad sok postane bistar, doda se brašno, zažuti, dolije vodom i pirja dok bude mekano. Može se dodati malo pasirane rajčice ili vrhnja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+405)

Sastojci:

  • 3/4 kg plućica 
  • 5 dkg masti 
  • 20 dkg luka 
  • crvena paprika 
  • sol 
  • 1 dkg brašna voda 
  • pasirana rajčica 
  • 1 dl kiselog vrhnja

Priprema:

Plućica i srce izrežu na rezance. U masti se isprži na kockice rezani luk, pa kad požuti, doda se malo crvene paprike i plučica. Meso se soli i pokriveno pirja u svome soku. Kad sok postane bistar, doda se brašno, zažuti, dolije vodom i pirja dok bude mekano. Može se dodati malo pasirane rajčice ili vrhnja.

Prosjek: 4 (+405)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)