3/4 kg plućica
5 dkg masti
20 dkg luka
crvena paprika
sol
1 dkg brašna voda
pasirana rajčica
1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Plućica i srce izrežu na rezance. U masti se isprži na kockice rezani luk, pa kad požuti, doda se malo crvene paprike i plučica. Meso se soli i pokriveno pirja u svome soku. Kad sok postane bistar, doda se brašno, zažuti, dolije vodom i pirja dok bude mekano. Može se dodati malo pasirane rajčice ili vrhnja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+405)
Sastojci:
- 3/4 kg plućica
- 5 dkg masti
- 20 dkg luka
- crvena paprika
- sol
- 1 dkg brašna voda
- pasirana rajčica
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Plućica i srce izrežu na rezance. U masti se isprži na kockice rezani luk, pa kad požuti, doda se malo crvene paprike i plučica. Meso se soli i pokriveno pirja u svome soku. Kad sok postane bistar, doda se brašno, zažuti, dolije vodom i pirja dok bude mekano. Može se dodati malo pasirane rajčice ili vrhnja.