Teleća rolada s gljivama
Teletinu ste dosad zasigurno spremali na mnogo načina, ali zašto ne probati i s gljivama, a još će vam bolje prijati uz miris lavande...
Sastojci:
- 1 kg telećih prsa
- 15 dag mrkve
- 3 dag maslaca
- 3 dag brašna
- 1 dl malvazije
- majčina dušica
- ružmarin
- lovorov list
- 2 jaja
- 0,5 dag češnjaka
- 10 dag celera
- 20 dag gljiva lisičarki
- 10 dag luka
priprema
očistite meso od kostiju, posolite ga, popaprite, te pospite sitno kosanim lovorovim listom, ružmarinom i majčinom dušicom.kad ste to napravili, ostavite da se marinira cca 120 minuta. Nasjeckajte luk, ispirjajte zajedno s gljivama ( lisičarkama) , a kad ohladite onda dodajte i jaja pa sve promješajte. S tom dobivenom smjesom sada napunite odrezak, zamotajte, oko mesa poslužite povrće i stavite u zagrijanu pećnicu. Nakon što se peče cca 30 minuta, dodajte brašno, podlijte vinom, i dalje pecite. Propasirajte povrće te dodajte maslac, a roladu poslužite uz umak od povrća.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): teleće jelo / teleća rolada / mesno jelo
- Sastojci: teleća prsa / ružmarin / mrkva / maslac / malvazija / majčina dušica / luk / lovorov list / jaja / gljive / češnjak / celer / brašno