Torta fantazija
Tijesto
- 6 jaja
- 25 dag šećera
- 10 žlica tople vode
- 25 dag oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Žumanjke pjenasto umutite s polovinom šećera i vanilin šećerom, uz postupno dodavanje tople vode. Dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte na kraju preostali šećer. Čvrst snijeg žlicom umiješajte u žuti dio smjese. Tijesto ispecite dvaput. Svaku polovinu tijesta ohladite i presijecite, kako biste dobili četiri lista. Tijesto pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Nadjev
- 2 šlag kreme od vanilije
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 kg jagoda
- 30 dag džema od jagoda
- 0,4 dl ruma
- 2,5 dl mlijeka
Priprema:
Šlag kremu čvrsto izmiješajte mikserom sa 2 dl mlijeka. 3 dl slatkog vrhnja umiješajte u čvrst šlag, pa izmiješajte s kremom. Jagode očistite, operite, odaberite oko 40 dag za ukras, preostale izrežite i umiješajte u kremu. Izmiješati rum sa 0,5 dl mlijeka, pa time poprskati kore prije nanošenja džema i kreme. Svaku plohu osim zadnje namazati džemom, pa kremom, preostala 2 dl slatkog vrhnja istući u čvrst šlag. Premazati cijelu tortu i ukrasiti jagodama i šlagom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šlag / šećer / rum / prašak za pecivo / mlijeko / jaja / jagode / džem od jagode / brašno