Torta od biskvita s ribizlom
Sastojci
- 8 žumanjkaa
- 28 dkg šećera
- 18 dkg brašna
- limun
- 8 bjelanjka (snijeg)
- 4 dl slatkog vrhnja
- 10 dkg šećera
- 11 kg ribizla
Postupak pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte dok smjesa ne bude pjenasta. Zatim dodajte usitnjenu koricu od limuna, sok od limuna, prosijano brašno i snijeg. Smjesu stavite u namazanu i posutu posudu peći. Pecite polagano pri umjerenoj temperaturi otprilike četrdeset minuta. Kad se torta ohladi, razreže se na tri lista. Na svaki list stavi se ošećereno slatko vrhnje i očišćeni ribizl. Torta se premaže slatkim vrhnjem, pospe ribizom koji se ošećeri.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: sok od limuna / slatko vrhnje / šećer / ribizl / limun / brašno
kako je ovo dobar kolač!!! Zapravo je torta, ali ja ovu tortu od biskvita s ribizlom radim u cetvrtastom kalupu pa ju moja djeca zovu kolac od ribizla. Predobar recept!!!!