1 kg krastavaca
1/2 kg krumpira
3 dkg masti
sol
papar
2 dkg brašna
1/2 dl vrhnja
češnjak
zeleni peršin
Priprema:
Krastavci se ogule i režu na tanke šnite, osole i puste da malo odstoje. Krumpir se oguli, izreže u četiri dijela i posebno kuha. Kad je gotovo mekan, napravi se zaprška, doda sitno nasjeckani češnjak, pa kad se on malo poprži, dodaju se iscijeđeni krastavci i krumpir te dalje kuha. Varivo se soli i papri, a prije serviranja stavi se kiselo vrhnje i usitnjeni zeleni peršin.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci:
- 1 kg krastavaca
- 1/2 kg krumpira
- 3 dkg masti
- sol
- papar
- 2 dkg brašna
- 1/2 dl vrhnja
- češnjak
- zeleni peršin
Priprema:
Krastavci se ogule i režu na tanke šnite, osole i puste da malo odstoje. Krumpir se oguli, izreže u četiri dijela i posebno kuha. Kad je gotovo mekan, napravi se zaprška, doda sitno nasjeckani češnjak, pa kad se on malo poprži, dodaju se iscijeđeni krastavci i krumpir te dalje kuha. Varivo se soli i papri, a prije serviranja stavi se kiselo vrhnje i usitnjeni zeleni peršin.