4 dkg masti
1 kg poriluka
3 dkg brašna
1/2 kg krumpira
sol
papar
Priprema:
Poriluk se očisti, izreže na 3 cm duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zapreška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljen i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaju kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te pusti da sve zajedno prokuha.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+622)
Sastojci:
- 4 dkg masti
- 1 kg poriluka
- 3 dkg brašna
- 1/2 kg krumpira
- sol
- papar
Priprema:
Poriluk se očisti, izreže na 3 cm duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zapreška od masti i brašna, pa kad je ovaj žut, zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljen i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaju kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te pusti da sve zajedno prokuha.