voće
šećer
rum
zrna kave
Priprema:
Koliko voća, toliko stavite šećera. U veliku staklenku ili glineni ćup slažite voće prema sazrijevanju. Voće s kožicom očistite, ogulite i usitnite npr. marelica, breskva, kruška. Ostalo voće operite i osušite. Pospite šećerom, koliko voća toliko šećera. Ostavite odstajati u šećeru sat do dva na hladnom mjestu. Redajte u staklenku i odmah prelijte rumom toliko da bude iznad voća. Provjerite drugi dan razinu ruma. Upotrijebite jak nerazrijeđen rum. Preporučuje se dodati i rezani ananas, a bolje je izbjeći jabuke i kupine. Osobitu aromu daje dunja. Na kraju dodati i 10 zrna pržene kave. Ujesen provjeriti je li voće prekrito rumom i zatvoriti staklenku celofanom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
Ovo voće često sam znala vidjeti na prijemima u predblagdansko, božićno vrijeme.
Sastojci:
Priprema:
Koliko voća, toliko stavite šećera. U veliku staklenku ili glineni ćup slažite voće prema sazrijevanju. Voće s kožicom očistite, ogulite i usitnite npr. marelica, breskva, kruška. Ostalo voće operite i osušite. Pospite šećerom, koliko voća toliko šećera. Ostavite odstajati u šećeru sat do dva na hladnom mjestu. Redajte u staklenku i odmah prelijte rumom toliko da bude iznad voća. Provjerite drugi dan razinu ruma. Upotrijebite jak nerazrijeđen rum. Preporučuje se dodati i rezani ananas, a bolje je izbjeći jabuke i kupine. Osobitu aromu daje dunja. Na kraju dodati i 10 zrna pržene kave. Ujesen provjeriti je li voće prekrito rumom i zatvoriti staklenku celofanom.