Voće u rumu

recepti_bez_slike
voće šećer rum zrna kave Priprema: Koliko voća,  toliko stavite  šećera. U veliku staklenku ili glineni ćup slažite voće prema sazrijevanju.  Voće s kožicom očistite, ogulite i usitnite npr. marelica, breskva, kruška. Ostalo voće operite i osušite. Pospite šećerom, koliko voća toliko šećera. Ostavite odstajati u šećeru sat do dva na hladnom mjestu. Redajte u staklenku i odmah prelijte rumom toliko da bude iznad voća. Provjerite drugi dan razinu ruma. Upotrijebite jak nerazrijeđen rum. Preporučuje se dodati i rezani ananas, a bolje je izbjeći jabuke i kupine. Osobitu aromu daje dunja. Na kraju dodati i 10 zrna pržene kave. Ujesen provjeriti je li voće prekrito rumom i zatvoriti staklenku celofanom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Ovo voće često sam znala vidjeti na prijemima u predblagdansko, božićno vrijeme.

Sastojci:

  • voće
  • šećer
  • rum
  • zrna kave

Priprema:

Koliko voća,  toliko stavite  šećera. U veliku staklenku ili glineni ćup slažite voće prema sazrijevanju.  Voće s kožicom očistite, ogulite i usitnite npr. marelica, breskva, kruška. Ostalo voće operite i osušite. Pospite šećerom, koliko voća toliko šećera. Ostavite odstajati u šećeru sat do dva na hladnom mjestu. Redajte u staklenku i odmah prelijte rumom toliko da bude iznad voća. Provjerite drugi dan razinu ruma. Upotrijebite jak nerazrijeđen rum. Preporučuje se dodati i rezani ananas, a bolje je izbjeći jabuke i kupine. Osobitu aromu daje dunja. Na kraju dodati i 10 zrna pržene kave. Ujesen provjeriti je li voće prekrito rumom i zatvoriti staklenku celofanom.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)