60 dag tankog tijesta za savijaču
ulje
Nadjev
10 dag šećera
10 dag mljevenih oraha
5 dag mljevenih badema
15 dag suhih smokava
10 dag grožđica
10 dag mljevenih rogača
3 jaja
1 limun
1 naranča
šećer u prahu za posipanje
priprema:
Izmiješajte u smjesu jaja, mljevene orahe, bademe i rogače, grožđice, narezane suhe smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu. Upotrijebite po dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite dio pripremljenog nadjeva tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, poprskajte uljem, savijte i stavite u nauljen lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto i nadjev. Premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 min. Pečenu posipajte šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+434)
sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- ulje
Nadjev
- 10 dag šećera
- 10 dag mljevenih oraha
- 5 dag mljevenih badema
- 15 dag suhih smokava
- 10 dag grožđica
- 10 dag mljevenih rogača
- 3 jaja
- 1 limun
- 1 naranča
- šećer u prahu za posipanje
priprema:
Izmiješajte u smjesu jaja, mljevene orahe, bademe i rogače, grožđice, narezane suhe smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu. Upotrijebite po dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite dio pripremljenog nadjeva tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, poprskajte uljem, savijte i stavite u nauljen lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto i nadjev. Premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 min. Pečenu posipajte šećerom.