Voćna savijača

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču ulje  Nadjev  10 dag šećera  10 dag mljevenih oraha  5 dag mljevenih badema  15 dag suhih smokava  10 dag grožđica  10 dag mljevenih rogača  3 jaja  1 limun  1 naranča  šećer u prahu za posipanje  priprema: Izmiješajte u smjesu jaja, mljevene orahe, bademe i rogače, grožđice, narezane suhe smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu. Upotrijebite po dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite dio pripremljenog nadjeva tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, poprskajte uljem, savijte i stavite u nauljen lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto i nadjev. Premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 min. Pečenu posipajte šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+434)

sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • ulje 

Nadjev 

  • 10 dag šećera 
  • 10 dag mljevenih oraha 
  • 5 dag mljevenih badema 
  • 15 dag suhih smokava 
  • 10 dag grožđica 
  • 10 dag mljevenih rogača 
  • 3 jaja 
  • 1 limun 
  • 1 naranča 
  • šećer u prahu za posipanje 

priprema:

Izmiješajte u smjesu jaja, mljevene orahe, bademe i rogače, grožđice, narezane suhe smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu. Upotrijebite po dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite dio pripremljenog nadjeva tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, poprskajte uljem, savijte i stavite u nauljen lim. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto i nadjev. Premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 min. Pečenu posipajte šećerom.

Prosjek: 4 (+434)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)