Vočna torta lopta
Sastojci:
- 8 žumanjaka
- 10 dag šećera
- 8 dag brašna
- 2 dag škrobnog brašna
- 4 bjelanjka
Priprema:
Napravite roladu od pekmeza. Pecite oko 20 min. na 180 stupnjeva. Lim obložite pergamentnim papirom premazanim maslacem. Izlijte biskvit na lim i ravnomjerno razmažite, lagano pecite. Ispečeni biskvit premažite marmeladom od višanja i ostavite neka se ohladi. Narežite roladu na tanke odreske pa njima obložite okruglu posudu. Malo ju namažite maslacem, Izmiješajte parfe kremu (može i već gotova kupljena od vanilije), ulijte u sredinu zdjele, naizmjence stavljajte komadiće narezanih bresaka iz kompota ili komadiće naranči. Pokrijte preostalim odrescima rolade. Kad se parfe dobro stegne, istresite tortu na tanjur i ukrasite miješanim slatkim vrhnjem. Dovoljno je 1/2 l slatkog vrhnja.
Šesterokute na lopti oblikujte štrcaljkom. Obojite tučeno vrhnje željenom jestivom bojom, da dobijete izgled prave lopte. Uokolo složite zelenu jestivu travu pripravljenu kao hostija ili kupljenu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / pekmez / torte i slastice
- Sastojci: voće / škrobno brašno / šećer / rolada od pekmeza / maslac / jaja / brašno