6 jaja
6 žlica vode
30 dag šećera
30 dag brašna
malo praška za pecivo
Postupal pripreme
Žumanjke i vodu istucite dok se ne zapjeni. Postepeno dodavajte 25 dag šećera, neprekidno lupajući tako dugo dok smjesa ne postane pjenušava.
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg s preostalim šećerom. Izmiješanim žumanjcima dodavajte naizmjence brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u posudu i pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 180°C
Napomena: Vodeni biskvit spada u ekonomične osnovne smjese, a moći će poslužiti kao podloga za torte i druge kombinacije kolača kao i obični biskvit.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+244)
Sastojci
- 6 jaja
- 6 žlica vode
- 30 dag šećera
- 30 dag brašna
- malo praška za pecivo
Postupal pripreme
Žumanjke i vodu istucite dok se ne zapjeni. Postepeno dodavajte 25 dag šećera, neprekidno lupajući tako dugo dok smjesa ne postane pjenušava.
Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg s preostalim šećerom. Izmiješanim žumanjcima dodavajte naizmjence brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg. Dobivenu smjesu izlijte u posudu i pecite 10-15 minuta na temperaturi od oko 180°C
Napomena: Vodeni biskvit spada u ekonomične osnovne smjese, a moći će poslužiti kao podloga za torte i druge kombinacije kolača kao i obični biskvit.