Zagorski valjusci

Autor: Zdenka Blaži   (palac x 3235) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
700 g.mljevenog mesa 1 jedno pecivo 1 dl.kiselog vrhnja 1 jaje 1/2 žličice sjeckanog friskog persuna sol biber Sastojci za paniranje po potrebikrusne mrvice po potrebi brasna 2 jaja sol Sastojci za umak 1 puna kas. brašna 1 1/2 dl.mlijeka 6 dl. kiselog vrhnja 1/2 kasikice peršuna friški ili suhi 1-2 (po zelji) češanj bijelog luka sol malo ulja ( 2 kas. odprilike) za prženje valjusaka 1 1/2 dl.ulja Priprema: 1 Namoći pecivo u kiselo vrhnje. Meso posoliti, pobiberiti, dodati natopljeni kruh ili pecivo, jaje i persun. Smjesu dobro promjesati, i oblikovati valjuske duzine 5 cm i debljine 2 cm. Valjuske panirati: uvaljati ih u brasno, razmucena jaja (malo posliti) pa u mrvice. Pržiti ih na laganoj temperaturi s obje strane dok ne pozute (porumene). Valjuške složiti u široku posudu i preliti ih umakom od vrhnja. 2 Umak: Na malo ulja poprziti brasno, zaliti mlijekom i malo prokuhati (ako vam se cini pregusto doliti jos malo mlijeka). Posoliti i pobiberiti. Skloniti s vatre, pa dodati persun, kiselo vrhnje i nasjeckani bijeli luk. Promješati i umak je spreman. 3 Posluziti uz salatu, kuhano povrce, pire krumpir.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+495)
Ovo je omiljeno jelo mojeg sina.
Zagorski valjusci

Sastojci za valjuške

  • 700 g.mljevenog mesa
  • 1 jedno pecivo
  • 1 dl.kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice sjeckanog friskog persuna
  • sol
  • biber

Sastojci za paniranje

  • po potrebikrusne mrvice
  • po potrebi brasna
  • 2 jaja
  • sol

Sastojci za umak

  • 1 puna kas. brašna
  • 1 1/2 dl.mlijeka
  • 6 dl. kiselog vrhnja
  • 1/2 kasikice peršuna friški ili suhi
  • 1-2 (po zelji) češanj bijelog luka
  • sol
  • malo ulja ( 2 kas. odprilike)
  • za prženje valjusaka
  • 1 1/2 dl.ulja

Priprema:

1
Namoći pecivo u kiselo vrhnje.
Meso posoliti, pobiberiti, dodati natopljeni kruh ili pecivo, jaje i persun.
Smjesu dobro promjesati, i oblikovati valjuske duzine 5 cm i debljine 2 cm.
Valjuske panirati: uvaljati ih u brasno, razmucena jaja (malo posliti) pa u mrvice.
Pržiti ih na laganoj temperaturi s obje strane dok ne pozute (porumene).
Valjuške složiti u široku posudu i preliti ih umakom od vrhnja.

2
Umak:
Na malo ulja poprziti brasno, zaliti mlijekom i malo prokuhati (ako vam se cini pregusto doliti jos malo mlijeka).
Posoliti i pobiberiti.
Skloniti s vatre, pa dodati persun, kiselo vrhnje i nasjeckani bijeli luk.
Promješati i umak je spreman.

3
Posluziti uz salatu, kuhano povrce, pire krumpir.

 

Prosjek: 4 (+495)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)