Zagorsko prisiljeno zelje
Ovo domaće zagorsko jelo najbolje prija uz kukuruzni kruh. Ako ga još niste probali, ne čekajte više ni minute, već probajte nešto sasvim drugačije
Sastojci:
- 1 kg svježeg kupusa/zelja
- 1 glavica luka
- 5 dl kuhanog soka od rajčice
- 1 žlica brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 1/4 žličice kumina
- 1 grančica peršinovog lista
- mast
- ocat
- papar
- sol
- šećer
Priprema:
Kupus narežite na rezance, operite ga i stavite u posoljenu kipuću vodu, kojoj ste dodali kumin i žlicu octa. Na srednjoj vatri kuhajte da kupus potpuno omekša, a zatim ga ocijedite. Na zagrijanoj masti popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i zajedno malo pržite pa umiješajte mljevenu papriku, zalijte sokom od rajčice i dodajte ocijeđeni kupus. Posolite, popaprite i pošećerite i zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Zgotovljeno prisiljeno zelje pospite nasjeckanim peršinovim listom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Vaše oznake (tagovi): zagorsko prisiljeno zelje / zelje
- Sastojci: brašno / crvena paprika / kumin / kupus / luk / mast / ocat / papar / peršinov list / rajčica / šećer / sol
upravo kuham, još nisam probala.