Zec s ružmarinom na dalmatinski način
sastojci:
- 1 kg zečjeg mesa od plećke
- 10 dag suhe mesnate slanine
- 3 dl crnog vina
- 5 dag šampinjona
- grančica ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
priprema:
Zečje meso u komadu popaprite pa ostavite stajati preko noći na hladnom mjestu. Drugog dana meso narežite na manje komade, pa ga popržite na ulju sa svih strana. Zatim meso zalijte vinom, pa kada vino prekipi, dodajte šampinjone narezane na tanke listiće i slaninu narezanu na kockice. Posolite, popaprite, pospite ružmarinom, zalijte s malo tople vode i pirjajte da meso i šampinjoni posve omekšaju, a tekućina ispari. Tada meso pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite skuhanim makaronima, prelivenim kiselim vrhnjem i posutim naribanim sirom trapistom, te salatom od naribane svježe mrkve, prelivene limunovim sokom i posute nasjeckanim vlascem.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zečji recept
- Sastojci: zečje meso / vino / ulje / sol / slanina / šampinjoni / ružmarin / papar