Zelena krem-juha
Neznam kako vi, ali ja i moji smo ljubitelji juhe. Što zdravija to bolja, pa evo jedne takve. Šprinat ćete još brže skuhati ako ga stavite u dobro posoljenu vodu, zatim ga isperete i kuhate u kipućoj vodi kojoj ćete dodati soli. Ako još niste, probajte i ovu juhu sami napraviti
Sastojci:
- 20 dag špinata
- 1 režanj češnjaka
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 1 žumance
- 1 žlica brašna
- 2 žlice naribanog sira parmezana
- maslac
- ulje
- vegeta
- sol
- papar
Priprema:
Špinat očistite, operite pa ga kuhajte 5 minuta, a zatim ga ocijedite i nasjeckajte. Na žlici maslaca popržite brašno, dodajte nasjeckani češnjak i špinat, pa zajedno popržite 2-3 minute. Zatim zalijte vodom u kojoj se špinat kuhao, pospite vegetom, popaprite i pustite da lagano kuha oko 10 minuta. Tada u zgotovljenu juhu dodajte razmučeno jaje s kiselim vrhnjem i izmiješajte. Juhu ulijte u tanjure i pospite naribanim parmezanom. Poslužite s kockicama kruha poprženim na ulju.