Žgvacet od teletine
Sastojci:
- 65 dag teletine od plećke
- glavica luka
- režanj češnjaka
- 3 rajčice
- žlica brašna
- dl bijelog vina
- grančica peršinovog lista
- prstohvat bosiljka
- prstohvat mažurana
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Meso operite, narežite na kockice pa ga malo popržite na zagrijanom ulju. Tada dodajte nasjeckani luk i zajedno malo popržite, pa dodajte oguljenu i narezanu rajčicu, nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list, bosiljak, mažuran, posolite i popaprite. Uz dolijevanje malo tople vode pirajte da meso posve omekša, a tekućina ispari. Tada jelo pospite brašnom, promiješajte i zalijte vinom i vodom da meso hude prekriveno, pa na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Ovo istarsko domaće jelo poslužite skuhanim fužima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): istarsko jelo / mesno jelo
- Sastojci: vino / ulje / teletina / sol / rajčice / peršinov list / papar / mažuran / luk / češnjak / brašno / bosiljak