Fina povrtna juhica
Idealna za proljetno čišćenje organizma.
Sastojci:
- 1 mrkva izrezana na kockice ili listiće
- ½ manje glavice luka izrezanog na kockice
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica na kockice izrezanog korijena peršina
- 1 žlica na kockice izrezanog korijena celera
- ½ cvjetače
- ½ žlice ulja
- 1 žličica soli
- malo papra
- pstohvat vegete
Priprema
Na ulje stavite izrezani luk, popirjajte uz mješanje na laganijoj vatri oko 3-4 minute i zalijte s vodom (malo više od litre). Ubacite ostalo povrće, po ukusu (sastojci mogu varirati ovisno o tome koje povrće trenutno imate u frižideru)
Ako želite da juha bude gušća, prije nego što ulijete vodu na mrkvu i luk dodajte žlicu oštrog brašna, promješajte i tek tada ulijte vodu.
Kuhajte cca. pola sata pa poslužite toplo.
Ako nemate svježeg povrća poslužiti može i zamrznuti grašak i mrkvica.