Postupak pripreme
Za srijemske kobasice uzima se svinjsko meso, od buta ili trbušno meso i govedina. Omjer je: dva dijela svinjskog i jedan dio goveđeg mesa.
Meso samljeti na stroju za mljevenje mesa. Očistiti veliku glavicu češnjaka, istući je batićem i natopiti u pola litre vode i ostaviti da neko vrijeme stoji. Vodu zatim procijediti na samljeveno meso. Dodati soli i papra (sitnog). Po ukusu, može se s mesom samljeti još i par ljutih paprika. Sve zajedno dobro izmiješati rukama. Gotovom smjesom se pune crijeva.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Sastojci
Postupak pripreme
Za srijemske kobasice uzima se svinjsko meso, od buta ili trbušno meso i govedina. Omjer je: dva dijela svinjskog i jedan dio goveđeg mesa.
Meso samljeti na stroju za mljevenje mesa. Očistiti veliku glavicu češnjaka, istući je batićem i natopiti u pola litre vode i ostaviti da neko vrijeme stoji. Vodu zatim procijediti na samljeveno meso. Dodati soli i papra (sitnog). Po ukusu, može se s mesom samljeti još i par ljutih paprika. Sve zajedno dobro izmiješati rukama. Gotovom smjesom se pune crijeva.