225 g omekšalog maslaca
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
175 g brašna
50 g kukuruznog brašna
50 g kakaa u prahu
1/4 kavene žličice soli
50 g tamne čokolade
Postupak pripreme
Zagrijati pećnicu na 180 C. Umutiti maslac sa šećerom, dok se ne zapjeni. Dodati ekstrakt vanilije, prosijano brašno, kukuruzno brašno i sol. Na kraju umiješati krupnije ribanu čokoladu. Smjesa mora biti dobro izmiješana i dosta mekana.U pola smjese staviti kakao u prahu. Oblikovati kuglice i poslagati ih na nenamašćen lim za pečenje. Pritisnuti ih vilicom da dobiju plosnati oblik. Peku se oko 20 minuta.??varijanta s kikirikijem:?-povećati količinu brašna (u osnovnom receptu) na 225 g, a kukuruznog na 100 g, umiješati 2 žlice maslaca od kikirikija??varijanta s karamel-grožđicama:?-dodati 50 g šećera, 50 g smeđeg šećera (sve karamelizirano) i 100 g grožđica??varijanta s jabukama i cimetom :?-povećati količinu brašna na 225 g i kukuruznog na 175 g i umiješati 2 žličice cimeta, 2 žlice pirea od jabuka i oguljenu, očišćenu i na kackice narezanu jabuku pomiješanu sa žličicom limunovog soka
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 225 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 175 g brašna
- 50 g kukuruznog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 1/4 kavene žličice soli
- 50 g tamne čokolade
Postupak pripreme
Zagrijati pećnicu na 180 C. Umutiti maslac sa šećerom, dok se ne zapjeni. Dodati ekstrakt vanilije, prosijano brašno, kukuruzno brašno i sol. Na kraju umiješati krupnije ribanu čokoladu. Smjesa mora biti dobro izmiješana i dosta mekana.U pola smjese staviti kakao u prahu. Oblikovati kuglice i poslagati ih na nenamašćen lim za pečenje. Pritisnuti ih vilicom da dobiju plosnati oblik. Peku se oko 20 minuta.??varijanta s kikirikijem:?-povećati količinu brašna (u osnovnom receptu) na 225 g, a kukuruznog na 100 g, umiješati 2 žlice maslaca od kikirikija??varijanta s karamel-grožđicama:?-dodati 50 g šećera, 50 g smeđeg šećera (sve karamelizirano) i 100 g grožđica??varijanta s jabukama i cimetom :?-povećati količinu brašna na 225 g i kukuruznog na 175 g i umiješati 2 žličice cimeta, 2 žlice pirea od jabuka i oguljenu, očišćenu i na kackice narezanu jabuku pomiješanu sa žličicom limunovog soka