Danska torta s malinama

recepti_bez_slike
Tijesto: 6 dag maslaca ili margarina 7,5 dag šećera 3 jaja 20 dag brašna 1,5 praška za pecivo 2,5 dl mlijeka maslac i mrvice za kalup Nadjev: 75 dag malina 4 dl slatkog vrhnja 2-3 žlice šećera u prahu vanilin-šećer Za ukrašavanje: bijelu ocaklinu 2-3 žlice limunovog soka 20 dag šećera u prahu 2,5 dag nasjeckanih pistacia čokoladne mrvice bombončići - šarena jaja Postupak pripreme Dobro izradite maslac sa šećerom, te primiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašnu primiješajte prašak za pecivo, pa dodajte tijestu naizmjence s mlijekom. Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka i umiješajte u tijesto. Polovicu ulijte u namašten i mrvicama posut kalup, promjera 24 cm. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tako ispecite i drugi list. Očistite, ocijedite i dobro obrišite maline. Istucite slatko vrhnje s obje vrste šećera. Otprilike tri četvrtine nanesite na donji list torte i na to rasporedite maline. Poklopite drugim listom i stavite u hladionik. Prije posluživanja prelijte tortu bijelom ocaklinom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, bombončićima, pistacijama i čokoladnim mrvicama. Za ocaklinu miješajte limunov sok, dodajući malo-pomalo prosijani šećer da dobijete gustu bijelu smjesu, koju žlicu po žlicu lijevajte na sasvim hladnu slasticu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci

    Tijesto:
  • 6 dag maslaca ili margarina
  • 7,5 dag šećera
  • 3 jaja
  • 20 dag brašna
  • 1,5 praška za pecivo
  • 2,5 dl mlijeka
  • maslac i mrvice za kalup

Nadjev:

  • 75 dag malina
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 2-3 žlice šećera u prahu
  • vanilin-šećer

Za ukrašavanje:

  • bijelu ocaklinu
  • 2-3 žlice limunovog soka
  • 20 dag šećera u prahu
  • 2,5 dag nasjeckanih pistacia
  • čokoladne mrvice
  • bombončići - šarena jaja

Postupak pripreme

Dobro izradite maslac sa šećerom, te primiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašnu primiješajte prašak za pecivo, pa dodajte tijestu naizmjence s mlijekom. Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka i umiješajte u tijesto. Polovicu ulijte u namašten i mrvicama posut kalup, promjera 24 cm. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tako ispecite i drugi list. Očistite, ocijedite i dobro obrišite maline. Istucite slatko vrhnje s obje vrste šećera. Otprilike tri četvrtine nanesite na donji list torte i na to rasporedite maline. Poklopite drugim listom i stavite u hladionik. Prije posluživanja prelijte tortu bijelom ocaklinom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, bombončićima, pistacijama i čokoladnim mrvicama. Za ocaklinu miješajte limunov sok, dodajući malo-pomalo prosijani šećer da dobijete gustu bijelu smjesu, koju žlicu po žlicu lijevajte na sasvim hladnu slasticu.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)