Danska torta s malinama
Sastojci
- Tijesto:
- 6 dag maslaca ili margarina
- 7,5 dag šećera
- 3 jaja
- 20 dag brašna
- 1,5 praška za pecivo
- 2,5 dl mlijeka
- maslac i mrvice za kalup
Nadjev:
- 75 dag malina
- 4 dl slatkog vrhnja
- 2-3 žlice šećera u prahu
- vanilin-šećer
Za ukrašavanje:
- bijelu ocaklinu
- 2-3 žlice limunovog soka
- 20 dag šećera u prahu
- 2,5 dag nasjeckanih pistacia
- čokoladne mrvice
- bombončići - šarena jaja
Postupak pripreme
Dobro izradite maslac sa šećerom, te primiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašnu primiješajte prašak za pecivo, pa dodajte tijestu naizmjence s mlijekom. Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka i umiješajte u tijesto. Polovicu ulijte u namašten i mrvicama posut kalup, promjera 24 cm. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Tako ispecite i drugi list. Očistite, ocijedite i dobro obrišite maline. Istucite slatko vrhnje s obje vrste šećera. Otprilike tri četvrtine nanesite na donji list torte i na to rasporedite maline. Poklopite drugim listom i stavite u hladionik. Prije posluživanja prelijte tortu bijelom ocaklinom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, bombončićima, pistacijama i čokoladnim mrvicama. Za ocaklinu miješajte limunov sok, dodajući malo-pomalo prosijani šećer da dobijete gustu bijelu smjesu, koju žlicu po žlicu lijevajte na sasvim hladnu slasticu.
- Sastojci: limunov sok / čokoladne mrvice / prašak za pecivo / maslac / slatko vrhnje / šećer / jaja / vanilin šećer / maline