Babičina pogača
Tijesto:
- 3 dcl mlijeka
- 2 dcl vode
- 1 kvas
- 1 kg brašna
- 8 dkg masti
- sol, šećer po ukusu
Nadjev:
- 15 dkg kravljeg sira
- 5 dkg masti
- 1 žumanjak
- 3 žlice ulja
Priprema:
Umijesi se tijesto, stavi se na toplo dizati, tri puta se premijesi, razdijeli na tri djela, svaki dio se razvalja što tanje. Nadjev se pripremi tako da u sir stavimo mast, ulje i žutanjak i dobro promiješamo. Nadjev se zatim stavi na tijesto koje se prije toga premaže s malo masti. Zatim se tijesto skupa s nadjevom zarola sa svake strane i reže na male komadiće, slaže se u krug u ovalnu tepsiju tako dugo dok se ne potroši. Premaže se sa smjesom od žumanjka, vrhnja i malo ulja. Stavi se dizati. Peče se oko 1 sat.
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: kvas / masti / sir / vode