Bakalar
1 1/2 dcl miješanog maslinovog ulja
2 narezane kapule
2-3 kom svježeg pomidora
1 žlica koncentrata pomidora
sol i biber
4-5 režnjeva češnjaka
peršin
2-3 krumpira
Priprema:
Bakalar prije upotrebe potopiti u hladnu vodu 2-3 dana. Izvaditi ga i ostrugati te odrezati peraje, a zatim ga narezati. U posudu za pripremanje bakalara uliti 1 1/2 dcl miješanog maslinova ulja. Na zagrijano maslinovo ulje dodati 2 narezane kapule i malo ih dinstati. Zatim dodati bakalar, 2-3 svježe zrele pomidore ili 1 žlicu konšerve, sol, desetak zrna bibera, 4-5 narezanih češnjeva luka i malo narezanog petrusimula. Po želji staviti 2-3 narezana krumpira. Nadolijevati mlakom vodom i kuhati 1/2 sata. Kada se umak stisne, jelo je gotovo. Bakalar možemo služiti s meko kuhanom purom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+348)
‹ Bakalar na bijelo
najbolji recept
Bakalar na mornarski način ›
Sastojci:
- Bakalar
- 1 1/2 dcl miješanog maslinovog ulja
- 2 narezane kapule
- 2-3 kom svježeg pomidora
- 1 žlica koncentrata pomidora
- sol i biber
- 4-5 režnjeva češnjaka
- peršin
- 2-3 krumpira
Priprema:
Bakalar prije upotrebe potopiti u hladnu vodu 2-3 dana. Izvaditi ga i ostrugati te odrezati peraje, a zatim ga narezati. U posudu za pripremanje bakalara uliti 1 1/2 dcl miješanog maslinova ulja. Na zagrijano maslinovo ulje dodati 2 narezane kapule i malo ih dinstati. Zatim dodati bakalar, 2-3 svježe zrele pomidore ili 1 žlicu konšerve, sol, desetak zrna bibera, 4-5 narezanih češnjeva luka i malo narezanog petrusimula. Po želji staviti 2-3 narezana krumpira. Nadolijevati mlakom vodom i kuhati 1/2 sata. Kada se umak stisne, jelo je gotovo. Bakalar možemo služiti s meko kuhanom purom.