Bakalar na mornarski način
Sastojci:
- 30 dag suhog bakalara
- 1 kg krumpira
- 6 režnja češnjaka
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Bakalar pretucite drvenim batićem za meso. Stavite ga u veću posudu, prelijte s dosta hladne vode pa ga močite dva-tri dana. Vodu mijenjajte nekoliko puta na dan. Pritom ga svaki put rukama savijajte kako bi što više omekšao. Namočeni bakalar kuhajte u neslanoj vodi oko 20 minuta. Tada će se meso početi odvajati od kostiju pa ga izvadite iz vode, očistite od kože i kostiju, a meso natrgajte na komadiće. Sačuvajte 2 dl juhe u kojoj se bakalar kuhao. Oguljeni krumpir narežite na kockice, skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Zatim u dublju zdjelu istresite krumpir, vilicom ga malo zgnječite, dodajte natrgano meso bakalara, ulje, nasjeckani češnjak i peršinov list, posolite, popaprite, ulijte sačuvanu juhu od kuhanja bakalara i dobro izmiješajte.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / riblji recept / bakalar
- Sastojci: sol / peršinov list / papar / maslinovo ulje / krumpir / češnjak / bakalar