Domaći »Zdenka« sir

Autor: roda   (palac x 11261) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
pola kg kravljeg sira 5 dag maslaca priprema: Na pola kg kravljeg sira uzme se 5 dag maslaca. Sir se pasira i stavi u otopljeni maslac te polagano kuha. Kad je smjesa glatka, ohladi se, oblikuje u trokute, kao što je tvornički »Zdenka« sir. Od ove količine dobije se 8 trokuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+11)
Ako želite sami napraviti domaći sir, zašto ne, ispadne i bolji od kupljenog, potrebno je samo malo dobre volje. Nekako mi je bolje kad sama napravim, ili mama, bar znam da su bile čiste ruke, pribor, heh,malo se šalim, ali finooo

Sastojci:

  • pola kg kravljeg sira
  • 5 dag maslaca

priprema:

Na pola kg kravljeg sira uzme se 5 dag maslaca. Sir se pasira i stavi u otopljeni maslac te polagano kuha. Kad je smjesa glatka, ohladi se, oblikuje u trokute, kao što je tvornički »Zdenka« sir. Od ove količine dobije se 8 trokuta.

Prosjek: 3.9 (+11)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)