Dubrovački šporki makaroni
zamislite, dubrovačke šporke makarone jela sam prvi puta u Zagrebu, tako da nije samo dubrovački recept, heh. Frendica i ja polizale smo prste, odmah je zvala baku u Dubrovnik da nam da recept, i onda još kad smo shvatile da je tako jednostavno za napraviti, oduševile se
Sastojci:
- 50 dag govedine od plećke
- 1 glavica luka
- 1 žlica pirea od rajčice
- 5 dag naribanog tvrdog sira
- 30 dag makarona
- mast, sol
postupak pripreme:
Meso operite, narežite na kockice pa na zagrijanoj masti kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani luk i zajedno popržite, pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso posve omekša. Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice, posolite i zajedno kratko propirjajte. U međuvremenu makarone skuhajte u dosta kipuće posoljene vode, zatim ih ocijedite, istresite na zagrijanu mast i izmiješajte da se ravnomjerno namaste. Nakon toga ih istresite u dublju zdjelu, prelijte pirjanim mesom s umakom i pospite naribanim sirom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: govedina / luk / makaroni / mast / pire od rajčica / sol / tvrdi sir
jako fino, ne samo za Dubrovčane ;)
Ukusno, nemam prigovora, zapravo sam oduševljena. Mogu još dodati makaronima cimet ili klinčić ili sl? Napravila sam uz to zelenu salatu, tučene masline i pripremila čašu finog vina. Svi su bili oduševljeni, tako da hvala puno na receptu! Baš sam se zaželjela ovako finih makarona