Dvobojna oblatna

recepti_bez_slike
10 žumanjaka 300 gr štaub šećera 250 gr putra Sastojci za braon fil 10 bjelanjaka 300 gr štaub šećera 250 gr mljevenih oraha 300 gr mljevenog plazma-keksa Priprema Žuti fil: pjenasto umutiti 10 žumanjaka sa 300 gr štaub šećera i dodati 250 gr mekanog putra. Braon fil: pjenasto umutiti 10 bjelanjaka sa 300 gr štaub šećera, zatim dodati 250 gr mljevenih oraha i 300 gr mljevenog plazma-keksa. Žuti fil podijeliti i premazati na dvije oblatne i braon fil podijeliti i premazati na dvije oblatne. Redati žutu koru, braon koru, žutu koru, pa braon koru. Odozgo staviti petu koru oblatne. Staviti gotovu oblatnu na tvrdu podlogi i staviti u frizider. Preko oblatne stavite tacnu i pritisnite sa necim, npr. nekoliko tegli ili konzervi da bi se kore od oblatne sjedinile. Ostaviti da prenoci. Oblatnu sjecite na kusove kao baklavu. Prijatno! Napisala: Senka Kukobat Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+612)

Sastojci za žuti fil

  • 10 žumanjaka
  • 300 gr štaub šećera
  • 250 gr putra

Sastojci za braon fil

  • 10 bjelanjaka
  • 300 gr štaub šećera
  • 250 gr mljevenih oraha
  • 300 gr mljevenog plazma-keksa

Priprema

Žuti fil: pjenasto umutiti 10 žumanjaka sa 300 gr štaub šećera i dodati 250 gr mekanog putra. Braon fil: pjenasto umutiti 10 bjelanjaka sa 300 gr štaub šećera, zatim dodati 250 gr mljevenih oraha i 300 gr mljevenog plazma-keksa.
Žuti fil podijeliti i premazati na dvije oblatne i braon fil podijeliti i premazati na dvije oblatne. Redati žutu koru, braon koru, žutu koru, pa braon koru. Odozgo staviti petu koru oblatne. Staviti gotovu oblatnu na tvrdu podlogi i staviti u frizider. Preko oblatne stavite tacnu i pritisnite sa necim, npr. nekoliko tegli ili konzervi da bi se kore od oblatne sjedinile. Ostaviti da prenoci. Oblatnu sjecite na kusove kao baklavu. Prijatno!

Napisala: Senka Kukobat

Prosjek: 4 (+612)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)