Dvobojna oblatna
Sastojci za žuti fil
- 10 žumanjaka
- 300 gr štaub šećera
- 250 gr putra
Sastojci za braon fil
- 10 bjelanjaka
- 300 gr štaub šećera
- 250 gr mljevenih oraha
- 300 gr mljevenog plazma-keksa
Priprema
Žuti fil: pjenasto umutiti 10 žumanjaka sa 300 gr štaub šećera i dodati 250 gr mekanog putra. Braon fil: pjenasto umutiti 10 bjelanjaka sa 300 gr štaub šećera, zatim dodati 250 gr mljevenih oraha i 300 gr mljevenog plazma-keksa.
Žuti fil podijeliti i premazati na dvije oblatne i braon fil podijeliti i premazati na dvije oblatne. Redati žutu koru, braon koru, žutu koru, pa braon koru. Odozgo staviti petu koru oblatne. Staviti gotovu oblatnu na tvrdu podlogi i staviti u frizider. Preko oblatne stavite tacnu i pritisnite sa necim, npr. nekoliko tegli ili konzervi da bi se kore od oblatne sjedinile. Ostaviti da prenoci. Oblatnu sjecite na kusove kao baklavu. Prijatno!
Napisala: Senka Kukobat
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaja / keksi / oblatne / šećer u prahu / maslac / orasi